1996. godine u Hrvatsku je stigao vrhunski espresso Pascucci, proizveden u Montecerignoneu pored Riminia, u idealnoj mikroklimi iz pomno odabranih zrna kave, ubranih na poljima Guatemale, Haitia, Cameruna, Etiopie, Santosa i Brazila.
Mnogo legendi je vezano za otkriće kave; a najraširenija je LEGENDA o kavi:
"Priča se, da je jedan muslimanski svećenik iz Jemena promatrao koze koje su jele bobice jedne biljke i zaključio da su radosnije i živahnije od drugih koza, pa je sjemenke te biljke smrvio i spržio, te si je pripremio napitak. Tako je otkrivena kava kakvu mi danas pijemo"
Pellegrino Artusi
KAKO je rođeno zrno PASCUCCI
Zrna se skladište u vrećama od prirodne jute: Kava dolazi iz vrlo važnih zemalja proizvonača, a odabire se samo najkvalitetnija. Izbor zrna je pravi ritual kojem prisustvuje cijelo osoblje tvrtke, a ispituju se sa vrlo velikom pažnjom bez žurbe....onako kako su to radili "pradjedovi" sredinom osmog stoljeća. Pascucci, vješti trgovci znaju što se mora cijeniti, ali prije svega iskustvo "pradjedova":
- pravi trenutak sazrijevanja
- profinjen miris
- kušanje, kojim se prepoznaje dobro zrno
pa samo ona roba koja je prošla ispit spremna je za prženje. Poznavatelji kave cijene proizvode Pascucci koji su rezultat pažljivog proučavanja klijenata.
I u najmanjem pariškom bistrou, u staroj bavarskoj kavani, tipičnom engleskom pubu, ili u nekom od caffe barova u Zagrebu možete popiti pravi espresso Pascucci.